elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Ang Leen ohjaama elokuva Hulk saapui Suomeen suuren ennakkokohun saattelemana. Odotukset eivät siltikään olleet korkealla, sillä tiesin kyseessä olevan taas samanlaista sarjakuva-käännös sontaa. Elokuvaa...

Ang Leen ohjaama elokuva Hulk saapui Suomeen suuren ennakkokohun saattelemana. Odotukset eivät siltikään olleet korkealla, sillä tiesin kyseessä olevan taas samanlaista sarjakuva-käännös sontaa. Elokuvaa voisi verrata sellaiseen “klassikkoon” kuin DareDevil, joka myöskin loistaa olemattomalla juonellaan sekä uskomattoman turhanpäiväsellä toiminallaan, mikä ei ainakaan allekirjoittanutta kiinnostanut laisinkaan.

Hulk pohjautuu siis Stan Leen sarjakuvaan, mikä jo itsessään enteilee huonoa, sillä sarjakuvista käännetyt elokuvat ovat lähes poikkeuksetta sontaa. Hulk kertoo Bruce Bannerista, säälittävästä tiedemiehestä, jonka sisällä piilee voimia kiitos puolihullulle isälleen, ja joka altistuu säteilylle ja muuttuu raivoavaksi pedoksi, Hulkiksi. Hulk on vihreä iso körmy johon ei mikään näytä tehoavan, voimaa ja raivoa löytyy mutta aivot on narikkaan unohtunut roikkumaan. Myöhemmin Bruce joutuu taistelemaan tiensä armeijan ja rakkautensa ja ties keiden läpi päästäksen hyväksytyksi. Eli tarina on tuo sama vanha jonka kaikki on nähnyt jo Spidermanissa ja ties missä… elokuva ei muutenkaan loista omaperäisyydellään.

Mielestäni elokuva oli pinnallinen toimintapätkä, johon yritettiin saada syvyyttä tyrkkäämällä elokuvaan turhia kohtia jotka selittivät Bruce Bannerin persoonallisuutta tehden elokuvasta aivan liian pitkän. Itse nukahdin elokuvan aikana kahdesti, eikä muutenkaan tällaiseen “tuhoankaikkijavielävähänpäälle” -elokuvaan erityisemmin sovi turha ihmissuhdedraama, sillä katsojat odottavat ainoastaan tuhoa, toimintaa, siksi elokuvan pitkittäminen tuntui ainoastaan epätoivoselta yritykseltä saada kaikki kiinnostumaan tästä kauheasta tekeleestä. Myös näyttelijät, eritoten Eric Bana, tuo Australian hirvi oli kerrassaan hupaisa, tämän luonnenäytteleminen ontuu kuin päälleajettu rusakko. Nick Noltekin, jolla nyt sentään löytyy pari ihan hyvääkin suoritusta ylinäytteli roolinsa tehden siitä melko säälittävää katseltavaa. Ainoa melkein hyväksi osoittautunut valinta oli Jennifer Connelly, joka ei ainakaan epäonnistu roolissaan, ja hehkeänä naishenkilönä tuo edes jotain kaunista elokuvaan.

Parasta Hulkissa, ja ehkä ainoa hyvä asia Connellyn ulkonäön ohella on mielestäni innovatiivinen kuvaus, sillä sarjakuva-efektejä on käytetty hauskasti, ja jippoa osaa jopa arvostaa, sillä se sopii elokuvaan kuin juntti Alabamaan. Tämä jakautuva kuva, ja komeaksi osoittautuvat tehosteet tuovat elokuvaan sentään jotain, miksi sitä saattaisi harkita katsottavaksi, mutta jos ei Hulk hahmona kiinnosta, niin parempi jättää väliin.

Hyvää:
-Kelpo toteutus näin visuaaliselta kannalta
-Jos kärsit unettomuudesta niin 8 eurolla saat apua siihen

Huonoa:
-Kaikki muu näyttelijöistä juoneen ja sitä kautta ylipituuteen.

  • 30%
    Hulk - 30%
30%

Tiedot

Genret: toiminta
Kesto: 138 min
Ohjaaja: Ang Lee
Pääosissa: Eric Bana,Jennifer Connelly,Sam Elliot,Nick Nolte
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2003

Sending
User Review
0 (0 votes)

Heikki Kettunen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments