elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

En yleensä kirjoita elokuva-arvosteluja, mutta koska kukaan ei ollut arvostellut vielä viimevuotista leffaa Unfaithful ja se on yksi parhaimmista leffoista joita olen nähnyt, päätin...

En yleensä kirjoita elokuva-arvosteluja, mutta koska kukaan ei ollut arvostellut vielä viimevuotista leffaa Unfaithful ja se on yksi parhaimmista leffoista joita olen nähnyt, päätin laittaa kirjoitustaitoni koetukselle. Ensimmäiseksi kuitenkin pari varoituksen sanaa leffasta: Se voi aiheuttaa masennusta ja vihanpurkauksia. Eikä se ehkä sovellu ihmisille, jotka ovat vastikää joutuneet pettämisen uhreiksi.
Itse näin leffan viimeksi valkokankaalla viime kesänä, mutta muistan elokuvan tapahtumat kuin edellisen päivän. Unfaithful eli Kohtalokas syrjähyppy on ihmissuhdedraama, jossa New Yorkilaisnaisen, Connie Sumnerin, (Diane Lane), elämä vaikuttaa olevan varsin hyvällä pohjalla. Hänellä on aviomies Edward Sumner, (Richard Gere), joka rakastaa häntä syvästi. Heillä on pieni poika, Charlie Sumner, (Erik Per Sullivan), sekä komea talo ja paljon rahaa. Kuulostaa amerikkalaiselta unelmalta mutta pinnan alla kytee pommi. Eräänä päivänä Connie törmää nuoreen kirjakauppias Paul Marteliin, (Olivier Martinez), jonka tapaaminen laukaisee tapahtumasarjan, joka johtaa intohimoiseen seksisuhteeseen.

Näyttelijätyö elokuvassa on kertakaikkiaan upeaa. Diane Lane tuo pettävän aviovaimon tunnetilat kiihkosta ahdistuneisuuteen upeasti esille. Ei ole turhaan valittu häntä tämän vuoden Oscar ehdokkaaksi. Myös Olivier Martinez rennolla ja karismaattisella luonteella sekä ahkeralla pedinkuluttamisella aiheuttaa varmasti jokaisessa uskollisessa aviomiehessä tai poikaystävässä raivonpuuskia.
Elokuva on saanut myös paljon negatiivista palautetta, koska ihmiset ovat ihmetelleet miksi Connie pettäisi niin uskollista ja komeaa miestä kun Edward. Huhuh miten teennäistä ajattelua. Elokuvahan juuri näyttää ettei rakkaus ole yhtä juhlaa, vaan arki tulee väistämättä eteen. Silloin voi kaivata uudenlaisia tuulia, joita yksi leffan kohtaus kuvaakin, ja pieni salainen suhde voi antaa aivan uudenlaista elämänintoa, jota tuskin töiden kanssa taistelevasta aviomiehestä löytyy. Connien järki ja tunteet joutuvat kuitenkin tämän takia törmäyskurssille..

Elokuva on kauniisti kuvattu ja eroottiset kohtaukset ovat varsin onnistuneita, vaikka eivät yllä Monster Ballin tasolle. Unfaithfullin musiikit ansaitsevat myös erityishuomautuksen. Varsinkin Mobyn tekemä biisi Rushing on jäänyt mieleen ovelalla melodiallaan.
Elokuvan loppuratkaisu on sekin viisaasti suunniteltu ja jättää katsojan mielikuvitukselle varaa. Elokuvan aikana ja sen jälkeen heräsi ainakin itsessäni monia kysymyksiä ja elokuva sai minut miettimään mitä se rakkaus loppujen lopuksi on? Jos et ole vielä nähnyt tätä mestariteosta niin nyt kipinkapin kauppaan tai videovuokraamoon! Et tule pettymään.

+ Herättää tunteita ja kysymyksiä
+ Näyttelijöiden suoritukset
+ Kuvaus ja musiikki
+ Lopetus

Kirjoittaja: Antti Suhonen / [MXS]Ana
Email: ForAnAngel@Babylon5.zzn.com

5

Poiminta

Genret: draama
Kesto: 124 min
Ohjaaja: Adrian Lyne
Pääosissa: Diane Lane,Richard Gere,Olivier Martinez
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Saksa,Ranska
Valmistusvuosi: 2002

Sending
User Review
0 (0 votes)

Vieraileva Kirjoittaja

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pöööööööö
Pöööööööö
16 years ago

Olen samaa mieltä. Tämä elokuva on huippu! kannattaa katsoa :)ps. Olvier Martinez on tosi hot!!!!!!!!!!!!!!