elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Näin teini-komedioiden valtakaudella tulee katsottua vaikka minkälaista sontaa niin televisiosta kuin DVD:ltäkin. Onneksi Sorority boys ei ole mikään yli-paska elokuva, vaan ihan kerran katsottava...

Näin teini-komedioiden valtakaudella tulee katsottua vaikka minkälaista sontaa niin televisiosta kuin DVD:ltäkin. Onneksi Sorority boys ei ole mikään yli-paska elokuva, vaan ihan kerran katsottava sovinistinen elokuva. Se jatkaa vanhoja "perinteitä" ja oikeastaan kulkee Road tripin, Dude where’s my car ja American pien jalanjäljissä. Nimittäin tälläkin kertaa kohelletaan Yhdysvaltain yliopiston kampus-alueella ja tälläkin kertaa ruudussa näkyy hyvän näköisiä mimmejä, joilla on kanat aivot. Vastapainona heille on taas rumannäköisiä idiootteja. Eli tervetuloa taas hauskuuttelemaan outouksilla ja tietenkin…. sovinistisilla vitseillä, joista ei tälläkään kertaa paljasta pintaa puutu.

Juoni on oikeastaan SB:ssä piristävä. KOK (yksi asuntola) on säästänyt rahaa vuosittaiselle risteilylle ja yhtäkkiä rahat häviävätkin. Syyttävä sormi osoitetaan hupitoimikuntaa kohti, johon kuuluvat Dave, Adam ja Doofer. Pojat joutuvat kuseen ja heidät karkotetaan KOK:sta. Sitten he muistavat, että heidän huoneessaan on videokamera, joka on kuvannut varkaan nauhalle. Ainoa ongelma on, että nauha on KOK:ssa, johon pojilla ei ole mitään asiaa. Siksipä he päättävät pukeutua naisiksi ja yrittää sitä kautta päästä KOK:hon sisään. Siinä samassa he muuttavat asumaan toiseen asuntolaan, joka on feministien pesäke. Siitähän luonnollisesti soppa syntyy ja luvassa on todellakin kommelluksia ja jopa muutama hyvä naurahdus katsojankin suunnalta.

Näyttelijät ovat SB:ssä aika peruskamaa. Ketään erityistä ei jäänyt mieleen. Sama teinileffojen sääntö pätee tässäkin leffassa: naiset ovat kauniita ja tissit vilkkuvat välillä ruudussa. Ja vastoin miehet myös komeita. Mukaan on myös otettu "tavalliselta" näyttäviä näyttelijöitä, jotka saavat näytellä niitä tuttuja luusereita, idiootteja tai muuten vain outoja tyyppejä.Toisin sanoen, kun on nähnyt yhden tämänkaltaisen leffan näyttelijäkaartin, niin on nähnyt kaikkien tämänkaltaisten leffojen näyttelijäkaartin. Mainitsemisen arvoista lienee se, että päärooleistaan ihan hyvin suoriutuvista kolmesta äijästä on onnistuttu ottamaan jotain irti ja heidät on meikattu aika huolellisesti. He näyttelevät uskottavasti transvestiitteja (jos niin voi sanoa), mutta häviävät kuitenkin kirkkaasti Priscilla -Aavikon kuningatar -elokuvan transu-kolmikolle, joka on kertakaikkiaan loistava.

Siitäkin huolimatta, että SB on edellisten teini-komedioiden tapainen, se onnistuu viihdyttämään. Tosin temppu toimii ainakin minulla vain kerran ja en voisi edes ajatella ostavani moista leffaa omaksi. SB:ssä on pari-kolme mehukasta ja hyvää vitsiä, joille nauraa tai ainakin hymähtelee hyväksyvästi. Mitään erikoista SB ei tosiaan tarjoa, mutten sellaista odottanutkaan.

3

Summary

Genret: komedia
Kesto: 93 min
Ohjaaja: Wallace Wolodarsky
Pääosissa: Barry Watson,Michael Rosenbaum,Harland Williams,Melissa Sagemiller,Tony Denman,Brad Beyer,Kathryn Stockwood,Heather Matarazzo,Yvonne Sciò,Kerri Higuchi,Dublin James,Omar Benson Miller,Mike Beaver,Rich Ronat,Brian Gross,
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2002

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments