elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

En tiedä oliko minulla liian suuret odotukset tämän elokuvan suhteen, mutta en voi hyvällä omallatunnolla sanoa tätä elokuvaa kuin tyydyttäväksi. Ensinnäkin Halle Berryn suoritus,...

En tiedä oliko minulla liian suuret odotukset tämän elokuvan suhteen, mutta en voi hyvällä omallatunnolla sanoa tätä elokuvaa kuin tyydyttäväksi. Ensinnäkin Halle Berryn suoritus, vaikkakin on paras näkemäni, jonka hän on näytellyt, ei ole mielestäni Oscarin arvoinen ja muutenkin elokuva lässähtää omaan näppäryyteensä.

Näyttelijät ovat Monster’s ballissa hyviä, mutteivat niin hyviä kuin edellä jo totesin. Billy Bob Thorton on elokuvan parasta antia vankinvartijana, joka muuttaa asennettaan rasistisena vanginvartijana ja rakastuu tummaan naiseen (Berry). Thortonille tämän kaltainen hiljainen ja vähäpuheinen rooli sopii täydellisesti, sillä Thorton ei mielestäni ole mikään sanaseppo tai toimintasankari. Halle Berry puolestaan tekee parhaimman näkemäni suorituksensa -joskaan ei Oscarin arvoisesti- yksinhuoltaja-äitinä, jonka lihava, salaa namuja syövä, poika saa surmansa tapaturmaisesti.

Juoni on MB:ssä amerikkalaiselle elokuvalle oikeastaan epäamerikkalainen, mutta sen kiinnostavuus lässähtää jossain vaiheessa tasapaksuksi jauhamiseksi, jonka jaksaa tosin katsoa kyllästymättä loppuun. Jotenkin elokuvan loppumisen jälkeen jää sellainen typerä olo, että tässäkö tämä sitten oli. Elokuva sulautuukin loppujen lopuksi elokuvien harmaaseen massaan.

MB ei ole huono elokuva. Se on vain niin tasapaksu ja tyypillinen. Jotain kiinnostavuutta saattaa joillakin lisätä, että MB sisältää yhden rohkeimmista rakastelukohtauksista. Suosittelen tätä elokuvaa paremman puutteeseen.

3.5

Summary

Genret: draama
Kesto: 112 min
Ohjaaja: Marc Forster
Pääosissa: Billy Bob Thornton,Halle Berry
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Kanada
Valmistusvuosi: 2001

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments