elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Taas on nostettu pinnalle vanha klassikkoelokuva, nyt vedoten siihen, kuinka vanhasta versiosta on jätetty 11 minuuttia laadukasta materiaalia taka-alalle (tähän en puutu millään tavalla,...

Taas on nostettu pinnalle vanha klassikkoelokuva, nyt vedoten siihen, kuinka vanhasta versiosta on jätetty 11 minuuttia laadukasta materiaalia taka-alalle (tähän en puutu millään tavalla, kun en ole alkuperäistä versiota nähnyt). Minulla ei ole mitään tällaista toimintatapaa vastaan, päinvastoin. On hienoa, että vielä näinäkin päivinä voi katsella kauhuelokuvia aikakaudelta, jolloin kauhuun vielä suhtauduttiin vakavasti.
Elokuvan ohjaaja William Friedkin on tehnyt tarkkaa työtä jokaisella osa-alueella. Riivatun Linda Blairin johdolla näyttely toimii erinomaisesti ja toteutuskin on omaa luokkaansa. William Peter Blattyn novelliin perustuva Manaaja ei ole jäänyt edes ajan ankariin jalkoihin. Huomaa kyllä, että tehosteet ovat tehty huolella. Vaikka tarina ei loistakaan monimutkaisuudella eikä omaperäisyydellä, on tällaiselle pohjalle onnistuttu luomaan erinomainen tunnelma.
Elokuvaa en todellakaan suosittele heikkohermoisille. Vaikka en pahemmin kannata ikärajoja, pitäisin itsekin K18-tarran tämän paketin kyljessä. Silti varma valinta klassikkona kuin viihteenäkin.
Hyvää
– Tunnelma
– Juoni
– Toteutus
Huonoa
– ?

5

Poiminta

Genret: kauhu
Kesto: 133 min
Ohjaaja: William Friedkin
Pääosissa: Ellen Burnstyn,Linda Blair,Jason Miller,Max von Sydow,Lee J. Cobb
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1973

Sending
User Review
0 (0 votes)

Vieraileva Kirjoittaja

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mina
Mina
15 years ago

Puhutaanko nyt ihan tuosta aluperäisestä1970-luvun manaajasta?

Anonymous
Anonymous
15 years ago

Tätä alkuperäistä tekelettähän kehuttiin tosi pelottavaksi sanoisin, että petyin. 6442 2 ja 6442 eivät kumpikaan olleet järin pelottavia, mutta sitäkin kiinnostavempia.

muumi<3
muumi<3
14 years ago

mina, jos katsot valmistusvuotta tuolta reunasta niin puhutaan toki… =) alkuperäinen on kaikista paras! xD

enpä tiedä...
enpä tiedä...
14 years ago

koska ei manaaja kuulosta kommenttien perusteella mitä olen kuullut, järin kummalliselta leffalta… =( pettymyksen tuottaa nämä uudet versiot… alkuperäinen ennen muita! =))