elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Ui-jui! Itämaista taikaa sisältävä Hiipivä tiikeri piilotettu lohikäärme on tullut tietoisuuteeni (tai on oikeastaan tullut jo ainakin vuosi sitten) ja hyvältä näyttää: käsissäni on...

Ui-jui! Itämaista taikaa sisältävä Hiipivä tiikeri piilotettu lohikäärme on tullut tietoisuuteeni (tai on oikeastaan tullut jo ainakin vuosi sitten) ja hyvältä näyttää: käsissäni on yksi parhaimmista elokuvista kautta aikojen!

HTPL on oikeastaan seikkailuelokuva, joka sisältää niin rakkautta kuin itämaista taistelulajien esittelyä hurjien kahinoiden merkeissä. Se on uskomattoman tasapainoinen elokuva ja juuri oikealla kielellä puhuttu! Nimittäin kiinaksi. 😀 (onneksi on olemassa tekstitykset) Ohjaaja Ang Lee on onnistunut tekemään HTPL:stä aivan mahtavan elokuvan, jonka kauneutta ei voi käsittää edes ensimmäisen katselukerran jälkeen: miekat kalisevat, mukaansa tempaava musiikki soi ja näyttelijät huokuvat jonkinlaista aitoutta, mitä jokainen katsoja kaipaa.

Näyttelijät ovat (kuten taisin jo sanoa) todella hyviä. Ainoat näyttelijät, jotka tunnistin olivat Yun-Fat Chow, joka Li mu baina on aivan ilmiömäinen. Naispääosan esittäjä Michelle Yeoh (bond-tyttö muuten) on myös erinomainen, mutta jää silti Ziyi Zhangin varjoon, joka on aivan omaa luokkaansa. Näyttelijät ovat aivan käsittämättömiä upeissa rooleissaan!

HTPL ei saanut turhaan 4 Oscaria. Mielestäni se olisi ansainnut niitä enemmänkin, mutta ilmeisesti ns. ulkomaalaiselle elokuvalle niitä ei voinut periaatteessa antaa???? No hällä väliä: lupaan, että ette kadu, jos tämän elokuvan jostain käsiinne saatte. Suosittelen lämpimästi!

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

Ei kommentteja

Ole ensimmäinen, joka jättää kommentin!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.