elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Ui-jui! Itämaista taikaa sisältävä Hiipivä tiikeri piilotettu lohikäärme on tullut tietoisuuteeni (tai on oikeastaan tullut jo ainakin vuosi sitten) ja hyvältä näyttää: käsissäni on...

Ui-jui! Itämaista taikaa sisältävä Hiipivä tiikeri piilotettu lohikäärme on tullut tietoisuuteeni (tai on oikeastaan tullut jo ainakin vuosi sitten) ja hyvältä näyttää: käsissäni on yksi parhaimmista elokuvista kautta aikojen!

Hiipivä tiikeri piilotettu lohikäärme on oikeastaan seikkailuelokuva, joka sisältää niin rakkautta kuin itämaista taistelulajien esittelyä hurjien kahinoiden merkeissä. Se on uskomattoman tasapainoinen elokuva ja juuri oikealla kielellä puhuttu! Nimittäin kiinaksi (onneksi on olemassa tekstitykset). Ohjaaja Ang Lee on onnistunut tekemään aivan mahtavan elokuvan, jonka kauneutta ei voi käsittää edes ensimmäisen katselukerran jälkeen: miekat kalisevat, mukaansa tempaava musiikki soi ja näyttelijät huokuvat jonkinlaista aitoutta, mitä jokainen katsoja kaipaa.

Näyttelijät ovat (kuten taisin jo sanoa) todella hyviä. Ainoat näyttelijät, jotka tunnistin olivat Yun-Fat Chow, joka Li mu baina on aivan ilmiömäinen. Naispääosan esittäjä Michelle Yeoh (bond-tyttö muuten) on myös erinomainen, mutta jää silti Ziyi Zhangin varjoon, joka on aivan omaa luokkaansa. Näyttelijät ovat aivan käsittämättömiä upeissa rooleissaan!

Leen elokuva ei saanut turhaan neljää Oscaria. Mielestäni se olisi ansainnut niitä enemmänkin, mutta ilmeisesti ns. ulkomaalaiselle elokuvalle niitä ei voinut periaatteessa antaa???? No hällä väliä: lupaan, että ette kadu, jos tämän elokuvan jostain käsiinne saatte. Suosittelen lämpimästi!

5

Summary

Genret: draama,fantasia,toiminta
Kesto: 120 min
Ohjaaja: Ang Lee
Pääosissa: Yun-Fat Chow,Michelle Yeoh,Ziyi Zhang,Chen Chang,Sihung Lung,Pei-pei Cheng
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Kiina,Hong Kong,Taiwan
Valmistusvuosi: 2000

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments