elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

En oikein tiedä, että pitäisikö minun itkeä vai nauraa, sillä haaskasin noin pari tuntia elämästäni tyhjänpäiväiseen elokuvaan, jonka budjetilla koulutetut apinatkin tekisivät varmasti selkeämmän...

En oikein tiedä, että pitäisikö minun itkeä vai nauraa, sillä haaskasin noin pari tuntia elämästäni tyhjänpäiväiseen elokuvaan, jonka budjetilla koulutetut apinatkin tekisivät varmasti selkeämmän ja paremman elokuvan. Onneksi hetket eivät menneet täysin hukkaan, sillä vietin iltaa hyvien ystävieni kanssa.

Steven “ex-SEAL” Seagal on jälleen tehnyt loistavan elokuvan, joka floppaa jälleen kerran todella pahasti. Tällä kertaa “ex-SEAL” näyttelee tuttuun kliseiseen tapaansa ilmeetöntä ex-CIA-agenttia, joka myy taitojaan eurooppalaisille herrasmiehille, jotka istuvat pöydän takana tyhjissä kartanoissaan. Kuitenkin siis: “ex-SEALIN” näyttelemä Jonathan Cold saa tehtäväkseen toimittaa salaperäisen paketin jonnekin ja saa tietenkin peräänsä hämäräheppuja. Mitä sitten tapahtuu, niin voin hyvällä omallatunnolla sanoa, etten tiedä, sillä Foreignerin juonesta ei ota Erkkikään selvää. Valitettavasti elokuvan mukana ei tullut juonen selittäjää, jotta voisin kertoa, että mistä koko loppuleffassa on kyse.

Foreignerin juoni on todellakin karkeasti sanottuna erittäin sekava. Yhtäkkiä pisteestä A saatetaan hypätä pisteeseen B sen kummempia selittelemättä. Jossain räjähtää talo ja kohta ollaankin väijymässä tai juttelemassa paskaa. Foreignerin juoni on huonoimpia koskaan näkemiäni. Jopa sellaisessa leffassa kuin Vampirella oli selkeämpi juoni kuin tässä Seagal-leffassa.

Minun käy oikeasti sääliksi tätä veikeää “ex-SEALIA”. (ex-SEAL nimi on ystävieni keksimä ja tulee siitä, että Seagal esittää lähes joka leffassa armeijasta tai jostain virastosta eronnutta huippu-tappajaa). Seagal on tehnyt viimeisen edes kelvollisen leffan vuonna 1992 (Kaappaus merellä), jonka jälkeen ex-SEAL on lyönyt uskollisesti päätään seinään yhä vain pahemmin ja pahemmin. Tämän kertainen elokuva on ex-SEALin uran paras munaus; sitä ei voi kukaan kiistää. Luulisi, että yli 50-vuotiaan äijän mielessä olisi muutakin kuin tehdä paskoja toiminta-elokuvia?

Foreignerin ainoa valopilkku on Dunoiria esittävä Max Ryan, joka tekee aika vakuuttavan roolin ex-SEALia jahtaavana tupakoivana tappajana. Ryanin ainoa huolenaihe tosin on hänen typerä hahmonsa, joka tappaa joka ainoan ihmisen mitä pienimmästäkin syystä. Muista näyttelijöistä ei kannata edes sanalla vaivautua sanomaan, sillä he ovat sanotaanko C-luokan elokuvan kamaa.

Foreigner on todella huono elokuva. Toimintaelokuvien ystäville sitä voi suositella ainostaan hyvässä seurassa. Todellisille huonojen elokuvien ystäville Foreigneriä voi suositella: se tarjoaa kaikki elementit huonosta elokuvasta: kaikki mitä voidaan tehdä väärin, tehdään väärin. Tälläinen elokuva panee miettimään, että onko yksi-ilme-Seagal todellakin näin huono näyttelijä leffoineen vai onko ex-SEAL yksi maailman suurimmista koomikoista, joka nauraa kotona itsekseen ja itselleen.

Summary

Genret: toiminta
Kesto: 96 min
Ohjaaja: Michael Oblowitz
Pääosissa: Steven Seagal,Max Ryan,Harry Van Gorkum,Jeffrey Pierce,Anna-Louise Plowman
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2003

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments