elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Tämä elokuva oli osaltani siten harvinainen tapaus, että ostin ko. elokuvan omakseni kaupan DVD-hyllystä näkemättä edes traileria siitä. Ja yllätyin kyllä suuresti: kyseessähän oli...

Tämä elokuva oli osaltani siten harvinainen tapaus, että ostin ko. elokuvan omakseni kaupan DVD-hyllystä näkemättä edes traileria siitä. Ja yllätyin kyllä suuresti: kyseessähän oli loistava elokuva aivan mahtavilla näyttelijöillä!

Elisabet on intialaisen Shekhar Kapurin ohjaama historiallinen pukudraama, joka sijoittuu 1500-luvun loppupuolen Englantiin. Kuningatar on kuollut ja hallitsijaksi nousee nuori Elisabet, joka saa vastaansa jakaantuneen maan uskonpuhdistuksen repiessä maata. Niinpä Elisabet joutuu vihollisiensa piirittämäksi niin rajojensa sisällä kuin ulkopuoleltakin. Ainoa pelastus lienee se, että hän aivoituisi jonkin mahtavan maan prinssin tai kuninkaan kanssa, vaan miten käy…

Näyttelijät ovat E:ssä erittäin nimekkäitä: Cate Blanchett näyttelee nuorta Elisabetiä erittäin antaumuksella ja voisinpa sanoa kiintymyksellä. Häntä on oikein ilo katsoa. Geoffrey Rush puolestaan näyttelee mieleenpainuvalla tavalla Elisabetin neuvonantajaa Sir Francis Walsinghamia. Muita tuttuja nimiä ovat mm. Joseph Fiennes, Eric Cantona (!!!) Christopher Eccleston, joka on tuttu tästä 24 hour party peoplesta ja Vincent Cassel, joka on tuttu vaikka kuinka monesta elokuvasta. Joka tapauksessa näyttelijät ovat siis kaikin puolin uskottavia ja erinomaisia!!!

Elisabet on taidokas elokuva. Se on varsinainen tyylinäyte Shekhar Kapurilta, joka ohjaa nyt ensimmäistä kertaa Hollywoodille. Suosittelen tätä elokuvaa lämpimästi ainakin historiasta kiinnostuneille, hyvistä draamoista kiinnostuneille ja erinomaisesta juonesta kiinnostuneille. Joo: tämä elokuva tykittää!

4.5

Summary

Genret: draama
Kesto: 124 min
Ohjaaja: Shekhar Kapur
Pääosissa: Cate Blanchett,Geoffrey Rush,Joseph Fiennes,Christopher Eccleston
Valmistusmaa: Iso-Britannia
Valmistusvuosi: 1998

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments