elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Eipä tässä kauaa laakereillaan jaksa levätä, kun jo olen kirjoittamassa uutta arvostelua. Tällä kertaa vuorossa on Cate Blanchettin tähdittämä elokuva Charlotte Gray (valmistunut 2001),...

Eipä tässä kauaa laakereillaan jaksa levätä, kun jo olen kirjoittamassa uutta arvostelua. Tällä kertaa vuorossa on Cate Blanchettin tähdittämä elokuva Charlotte Gray (valmistunut 2001), joka lienee suurelle yleisölle aika tuntematon elokuva. Sitä se toki oli minullekin, mutta se ei elokuva-nautintoani liiemmin häirinnyt ja pääsinkin elokuvan jälkeen toteamaan tänne, että CG on ihan kelpo elokuva: ei mikään mestariteos, mutta kuitenkin.

Pääroolissa oleva Blanchett ei ole minulle mikään tuntematon naisnäyttelijä; onhan Blanchett minusta yksi kauneimmista tähdistä tällä hetkellä Hollywoodin tähtitaivaalla. NIin, Blanchett onnistuu roolissaan erinomaisesti ja onkin ehdottomasti elokuvan kantava voima. Miespääosassa oleva Billy Crudup puolestaan on aika näkymätön. Sen sijaan sivuroolissa oleva Michael Gambon onnistuu roolissaan mielestäni osuvasti. Pääosin on helppo sanoa, että näyttelijöissä ei ole mitään vikaa.

Juoni on oikeastaan aika tyypillinen. Eletään 2. maailmansotaa Englannissa. Nuori Charlotte rakastuu lentäjään, joka putoaa jonnekin Ranskaan. Rakkaudenkipeä Charlotte pestautuu ranskaa puhuvana agentiksi mannermaalle, mutta kokeekin siellä yllätyksiä. Sitten hän rakastuu pikkuhiljaa toiseen mieheen ja he kokevat vaikka mitä yhdessä. Tarina on oikeastaan aika tyypillinen niin kuin sanoin. Ainoa uusi asia on oikeastaan se, että tälläiseen tyypilliseen “kolmio-draamaan” on lisätty kuolemaa sodan muodossa. Muuten tarina ei todellakaan yllätä.

CG ei ole huono elokuva, muttei se ole mikään erinomainen myöskään. Sen katsoo mielellään kerran lävitse, mutta esimerkiksi omaksi sitä ei mielestäni kannata ostaa. CG tarjoaa perus-hyvän ja turvallisen vaihtoehdon niille, jotka eivät vuokraamossa osaa päättää, minkä elokuvan ottaisivat. Mitään ihmeellistä se ei tarjoa.

3

Summary

Genret: draama
Kesto: 121 min
Ohjaaja: Gillian Armstrong
Pääosissa: Cate Blanchett,Billy Crudup
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Saksa,Australia
Valmistusvuosi: 2001

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments