elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Täällä jenkeissä vast’ikään teatteriputken aloittanut Bruce Almighty tuonee Jim Carreyn nuukahtaneen koomikonuran takaisin erätauoltaan. Näin siis jos yleisö ottaa leffan omakseen, jolle on kyllä...

Täällä jenkeissä vast’ikään teatteriputken aloittanut Bruce Almighty tuonee Jim Carreyn nuukahtaneen koomikonuran takaisin erätauoltaan. Näin siis jos yleisö ottaa leffan omakseen, jolle on kyllä olemassa kaikki edellytykset.

Myönnettäköön heti, etten ole koskaan ollut erityisen ihastunut Carreyn
naamanvääntelyihin. Dumb and Dumber oli minusta pohjanoteeraus, kun taas toisaalta The Truman Show oli toista kaliiberia. Tämä tuorein tuotos yltääkin omalla asteikollani aivan Truman Show’n kantapäille.

Suomessa tätä taivaanlahjaa saadaan odotella kankaalle pitkälle heinäkuulle, joten otan juonen käsittelyyn varoen. Elämäänsä totaalisesti kypsyneellä b-luokan tv-toimittajalla (Carrey) palaa hihat, kun uraputki ei kehity haluttuun tahtiin. Herttainen tyttöystävä (Jennifer Aniston) ja sohvannurkkaan lorotteleva koira kun eivät riitä onnen antimiksi. Joten ketä muutakaan tästä jatkuvasta epäonnesta voisi sormella osoittaa, ellei vanhaa kunnon Jumalaa? Kaikkivaltias (Morgan Freeman) kaipaakin osuvasti lepotaukoa, joten Hän antaa duuninsa väliaikaisesti Brucen luotettaviin käsiin.

Tom Shadyac, joka on ohjannut Carreyta aiemminkin, on selvästi oikea seppä tämän lestin ääreen. Kyllä Carreyn naama vääntyy tuttuun tahtiin, mutta suht raikas juoni ja etenkin naseva dialogi erottavat tämän leffan tusinatuotannosta. Muutamasta kipeän kliseisestä juonenkäänteestä huolimatta leffa kestänee katselua useampaankin kertaan, sen verran hyvin palaset ovat paikoilleen loksahdelleet.

+ liialta pieruhuumorilta on tällä kertaa vältytty +
+ tehosteet ja dialogi+

– pakolliset kliseisen siirappiset kohtaukset –
– kiusallisen ylipitkä tv-lähetys-kohtaus –

4

Poiminta

Genret: komedia
Kesto: 101 min
Ohjaaja: Tom Shadyac
Pääosissa: Jim Carrey,Morgan Freeman,Jennifer Aniston,Philip Baker Hall,Catherine Bell
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2003

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mika Salakka

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments