elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Blade 2 on tuttuakin tutumpi jatko-osa Bladelle, josta varmasti suurelle yleisölle tuttu vampyyrinmetsästäjä Blade tuli Wesley Snipesin näyttelemänä tutuksi. Oikeastaan Blade 2 on suoraa...

Blade 2 on tuttuakin tutumpi jatko-osa Bladelle, josta varmasti suurelle yleisölle tuttu vampyyrinmetsästäjä Blade tuli Wesley Snipesin näyttelemänä tutuksi. Oikeastaan Blade 2 on suoraa jatkoa ensimmäiselle osalle, sillä ensimmäiseen osaan verrattuna vaihtoa on tapahtunut vain näyttelijöissä. Silti Guillermo del Toron elokuvaa voi pitää mukavana toimintana ja vampyyriviihteenä varsinkin silloin, kun ei viitsi omia harmaita aivosolujaan tuhlata liialliseen ajatteluun. Tusinakatsojalle ja toiminnan ystävälle riittääkin mainiosti elokuvassa katseltavaa: siitä pitää huolen kiitettävä asevalikoima ja tietenkin ylicoolit asusteet ja näyttelijät, joiden suonissa taitaa virrata tavallistakin enemmän testosteronia.

Jos elokuvan juonesta jaksaa jostain syystä vähääkään välittää, niin tällä kertaa Bladella on oikeastaan taas astetta isompia ongelmia, sillä vastaan asettuvat vampyyrien lisäksi myös uudenlainen vampyyrirotu, jolta sattuu puuttumaan alaleuka. Mukaan sattuu tietenkin mielenkiintoisia ja jo edellä mainittuja ylicooleja hemmoja, joiden lihakset vetävät vertoja kenelle tahansa, ja naisia, joiden vaatemakuun kuuluvat ihonmyötäiset mustat nahkahousut ja -vaatteet.

Elokuvan näyttelijöistä kannattaa myös mainita muutama sananen. Sarjakuvahahmo Bladea näyttelevä Wesley Snipes on selvä tapaus, sillä miehen rooli on verrattain helppo: vähän puhetta ja paljon toimintaa. Mihinkään ylivertaiseen suoritukseen Snipes ei muutenkaan veny, vaan hän jää suurin piirtein samalle tasolle minun mielestäni hieman Jeff Bridgesiä muistuttavan Kris Kristoffersonin kanssa. Elokuvan nautittavimmasta näyttelijänsuorituksesta vastaa kuitenkin Ron Perlman, joka on jälleen kerran saanut ihailtavan roolin elokuvan vittumaisimpana näyttelijänä. Ainakin allekirjoittaneen mielestä Perlman on tämänkaltaisissa aurinkolasisissa “olen-kova-jätkä” -rooleissa kuin kotonaan. Samaa ei valitettavasti voi sanoa mm. Matt Schulzesta, joka näyttää vaatteissaan miltei huvittavalta. Harmi kyllä, myös elokuvan naispääosa menee pääosin harakoille Leonor Varelan näyttelemänä, sillä elokuvan käsikirjoittaja ei hänelle ole kovin montaa fiksua roolisanaa antanut.

Kaikin puolin Blade 2 menee suoranaisena väkivaltaviihteenä, jonka ympärille on lähes väkisin rakennettu jonkinlainen tekosyy tappaa vampyyrejä mitä mielikuvituksekkain keinoin. Elokuva onkin suunnattu häpeilemättä niille, jotka osaavat välillä arvostaa muutakin kuin pelkkää puhetta ja nauttia muutamasta viihdyttävästä hetkestä nojatuolissaan. Elokuvaa katsoessaan kannattaa tosin myös muistaa, ettei sitä kannata ehkä perheen pienimmille näyttää: sen verran groteskeja tapauksia tämänkertaiset örrimörrit ovat, että vähemmästäkin alkaa ajattelemaan maskeeraajan kovaa taakkaa.

  • 60%
    Blade II - 60%
60%

Poiminta

Genret: toiminta
Kesto: 108 min
Ohjaaja: Guillermo del Toro
Pääosissa: Wesley Snipes,Kris Kristofferson,Ron Perlman,Leonor Varela,Norman ReedusThomas Kretschmann,Luke Goss
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Saksa
Valmistusvuosi: 2002

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments